Tuntikuvaukset

Kentällä ratsastettavien tuntien lisäksi kaiken tasoiset ryhmät käyvät myös maastossa, tutustumassa alueemme upeisiin maalaismaisemiin.
Huomioithan, että tuntikuvaukset ovat suuntaa-antavia. Jokainen ratsastaja oppii yksilöllisesti ja jokainen ryhmä edistyy yksilöiden mukaan.

Minitunnit

UUTUUS!

Tunnit on suunnattu perheen pienimmille heppahulluille, n. 4-7-vuotiaille. Minitunneilla tutustutaan hevosiin ja tallielämään leikkimielisin keinoin.
Minituntiin kuuluu hevosen hoitoa, talliin tutustumista ja leikkejä, sekä n. 20-30 min ratsastusta/tunti. Minitunneilla oppilailla on avustaja jokaisella tunnilla.

Lasten alkeiskurssi

Kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla harjoitellaan ratsastusta alkeista lähtien, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.
Harjoittelemme tasapainoilua hevosen selässä, hevosen ohjaamista ja hallintaa käynnissä ja ravissa erilaisten ratsastusradan teiden avulla. Loppukurssista harjoittelemme myös laukkaa.
Alkeistunnilla oppilailla on avustaja kurssin alusta siihen asti kun se katsotaan tarpeelliseksi.

Aikuisten alkeiskurssi

Kurssi on suunnattu aikuisille ja +13v. nuorille. Aikuisten alkeiskursseilla harjoitellaan ratsastusta alkeista lähtien, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.
Harjoittelemme tasapainoa hevosen selässä, hevosen ohjaamista ja hallintaa käynnissä ja ravissa erilaisten ratsastusradan teiden avulla. Loppukurssista harjoittelemme myös laukkaa.
Aikuisten alkeiskursseilla käytämme avustajia vain tarpeen vaatiessa.

Jatkokurssi

Kurssille siirrytään alkeiskurssin jälkeen. Tarjoamme eritasoisia jatkokursseja n. ½-1 ½ vuotta ratsastaneille lapsille, nuorille ja aikuisille. Jatkokurssilla harjoittelemme hevosen hallintaa ja ohjaamista kaikissa askellajeissa erilaisten ratsastusradan teiden avulla.
Harjoittelemme myös oikeanlaista istuntaa ja siirrymme pikkuhiljaa myös ratsukon tasapainoa harjoittaviin tehtäviin. Tutustumme myös esteratsastuksen alkeisiin.

H:C

Tunneille siirrytään noin 2. vuoden ratsastuskokemuksen jälkeen. Näillä tunneilla ratsastaja hallitsee jo perusasiat ja pystyy ohjaamaan ja hallitsemaan hevosta kaikissa askellajeissa.
Harjoittelemme tasapainoa ja koordinaatiokykyä harjoittavia tehtäviä ja kehitämme ratsastajan istuntaa ja siistiä apujen käyttöä. Teemme myös helppoja esteratsastusharjoituksia.

H:B

Tunneilla hevosen hallinta on hyvää kaikissa askellajeissa ja erilaisissa tehtävissä. Harjoittelemme tasapainoa ja koordinaatiokykyä harjoittavia tehtäviä ja kehitämme ratsastajan istuntaa ja siistiä apujen käyttöä. Kiinnitämme huomiota myös hevosen oikein liikkumiseen. Teemme myös esteratsastusharjoituksia.

H:A

Tunneilla hevosen hallinta on hyvää kaikissa askellajeissa ja erilaisissa tehtävissä. Harjoittelemme tasapainoa ja koordinaatiokykyä harjoittavia tehtäviä ja kehitämme ratsastajan istuntaa ja siistiä apujen käyttöä. Kiinnitämme huomiota myös hevosen oikein liikkumiseen ja harjoittelemme siihen tavoitteeseen pääsemistä. Teemme myös esteratsastusharjoituksia.

Erityisryhmän tunti

Tunti on tarkoitettu henkilöille, joilla on liikunta, -aisti tai kehitysvamma tai, joilla on keskittymis- hahmottamisvaikeuksia. Tunneilla harjoitellaan ratsastustaitojen lisäksi oman toiminnan ohjausta, itsenäistä päätöksen tekoa, tasapainoa ja koordinaatiota sekä sosiaalisia taitoja. Ratsastus kehittää myös keskittymiskykyä ja hahmottamista. Käymme ratsastamassa myös maastossa. Jokaisella ratsastajalla on tunnilla henkilökohtainen avustaja.
Mahdollisuus myös yksityistunteihin!

Lisätietoja: Jonna Ekstrand p. 0405462730, erityisopettaja vammaisratsastusohjaaja